Tessy Troubleyn

 

" De tijd die je hebt, is beperkt. Verspil hem niet door het leven van iemand anders te leiden."  (Steve Jobs)


Tessy Troubleyn

"Wanneer ik voor het eerst hoorde over Marie Kondo, dacht ik: heel interessant maar niet voor mij. Het leek me te tijdsintensief, zeker in ons jonge gezin met een babytje van 8 maanden oud. Maar niets is minder waar! Na elke sessie ben ik zó blij met het telkens weer verrassende resultaat. Dit blijft ook doorzinderen door de zichtbare veranderingen in ons huis en de praktische tips. De sessies laten me toe om even tijd voor mezelf te maken, om bezig te zijn met de dingen die ik zélf echt belangrijk vind, los van de zorgen voor mijn gezin en mijn dochtertje. Nooit gedacht dat fysiek opruimen zoveel teweeg kon brengen, ook in de andere aspecten van mijn leven. Ik kan de begeleiding en coaching door Tessy heel warm aanbevelen!”

| Lieselotte - 37j |


"Als je bij mij thuiskwam, zag alles er behoorlijk netjes uit. Relatief geordend en gestructureerd. Zo zag ik er zelf ook uit, behoorlijk gecontroleerd, beheerst en zelfzeker... Tot je dieper ging graven en tot de façade wegviel want niks was minder waar. Ik zat in een keerpunt in mijn leven. Lastig op 't werk, lastig thuis met twee jonge kindjes (2 en 4), lastig in m'n relatie, lastig op financieel vlak... Toevallig sprak een vriendin over Marie Kondo... Ik was instant geboeid... Boek aangekocht, Tessy gecontacteerd en aan de slag gegaan. Voor mij was het snel duidelijk dat ik zo’n bereidheid had om zaken op orde te zetten. Het 'opruimen' was op dat moment het enige in m'n leven waar ik vat op had, zo tastbaar en zo concreet.

3 maanden later: alles in huis heeft een plek gekregen, niet alleen in mijn huis maar ook in mijn hart en hoofd is er meer ruimte gekomen. Ik heb door het opruimen heel veel spullen verkocht (voor maar liefst 840 euro) en 26 bananendozen met spullen geschonken aan een hart voor vluchtelingen. Ik ben ontzettend dankbaar voor de vele lessen die ik uit heel dit proces heb mogen halen."

| Aylin - 38j |


"Ik maakte hoopjes en verzette deze, keer op keer. Dit traject doorlopen, heeft alles zijn plaats, zijn eigen plaats. 'Alles' is enkel nog deze spullen die me echt blij maken, die nu schitteren en meer waardevol zijn. Ik zie meer helder. Er is ruimte en licht. Tessy begeleidt dit proces op een directe en tegelijk zachte manier. Zij is liefdevol ondersteunend waar nodig en haar enthousiasme en esthetische blik prikkelen bij momenten van weerstand. Zij weet 'opruimen' te verheffen tot een bijzonder gebeuren, dat verder werkt, dag na dag. Bedankt!"

| Karen - 47j |


“We hadden al van Marie Kondo gehoord en waren geïntrigeerd door haar verhaal. Desondanks is het pas door de samenwerking met Tessy, als KonMari consultant, dat we er echt werk van hebben gemaakt. Met een tweede kindje op komst en een plan om in de toekomst nog te verhuizen, waren we niet zeker of dit nu de juiste timing was. Maar opruimen in gezinscontext en voor een verhuis heeft vele voordelen, wist Tessy te vertellen. Deze voordelen worden hoe langer hoe meer voelbaar. Zo reflecteren we over welke spullen nodig zijn zonder per se minimalisme na te streven. Spullen hebben een plaats gekregen in het huis waardoor argumenten over onvindbare spullen geen steek meer houden. Iedereen in onze naaste omgeving is ondertussen op de hoogte over de houding die we in ons huis en ons leven hebben aangenomen over spullen waardoor overenthousiaste ouders of vrienden ons nu niet meer overladen met kleinigheden voor onze kindjes,  ze weten dat we enkel gaan voor duurzame spullen die ons blij kunnen maken.

Het werd ons al snel duidelijk dat deze methode nooit te vroeg zijn intrede kon doen in het leven. We zijn overtuigd dat deze opruimmethode, ondanks de plotse bekendheid, geen modeverschijnsel is maar gewoon de beste manier om orde te scheppen in je huis en hoofd en om op een bewuste manier met spullen om te gaan in deze wegwerpmaatschappij.”

| Dries - 30j en Wendy - 30j |


Ons huis lag er altijd rommelig bij, tenminste, zo voelde het voor mij. En het maakte me onrustig. Vol goede moed ruimde ik een kamer op, begon aan de volgende, maar merkte dat ik vooral hoopjes aan het verplaatsen was en dat het lijstje met to do’s steeds langer werd. Elk moment van de dag leek naar opruimen en organiseren van ons huishouden te gaan. Toen Tessy ons kwam helpen, was dat een hele opluchting. Ik was bang dat het snel weer een rommeltje zou worden, maar doordat we alleen de spulletjes bijhielden die écht bijzonder, mooi of handig zijn, werd het zelfs leuk om alles weer op zijn eigen plek te leggen in de kast. 
Het opruimproces was intens en ging al snel verder dan het opruimen van mijn spullen. Ik kwam dingen tegen die symbool stonden voor herinneringen die ik wilde koesteren, of net achter me laten. De zachte kracht van Tessy was een enorme steun in dit proces en hielp om de juiste plek te vinden voor alles wat we tegenkwamen in ons huis. Ze keek met veel respect naar ons gezin, ons huis en de spullen die we er verzameld hadden en stelde de juiste vragen op het juiste moment. 

Intussen is er meer rust in mijn hoofd, in mijn huis en merk ik dat er ruimte is voor mezelf, om oude dromen weer vanonder het stof te halen en nieuwe plannen te maken. Zonder Tessy was het me wellicht nooit gelukt om zo snel tot de essentie te komen. Het is één van de beste cadeaus die ik mezelf en ons gezin kon geven.

| Line - 36j |