Tessy Troubleyn

 
Tessy Troubleyn - KonMari consultant België - opruim coach

" Er is geen verandering van duisternis naar licht, van stilstand naar beweging, zonder emotie. " ( C. G. Jung )


Mijn opleiding tot gecertificeerd Marie Kondo consultant

Ik volgde in Londen de officiële opleiding tot Marie Kondo consultant bij KonMari Media Inc., mede opgericht door Marie Kondo en behoor tot één van de pioniers in België. Ondertussen begeleidde ik al verschillende mensen naar een nieuwe start in hun leven. Je huis op orde stellen is een aangenaam en boeiend leerproces.

Als KonMari consultant:

  • ga ik samen met jou op weg, op jouw tempo en met oog voor wie je bent

  • werk ik zonder oordeel en heb ik respect voor jou, je bezittingen en je huis

  • creëer ik een veilig kader waarbinnen we vertrouwelijk kunnen samenwerken

  • begeleid ik je op een zachte, discrete en ondersteunende manier.

Mijn eigen ervaring met de Marie Kondo Methode

Drie jaar geleden kwam ik, via een collega, in contact met de Marie Kondo Methode. Ik stond op een kruispunt in mijn leven en het kostte mij veel moeite om mijn woonst op orde te houden. Wanneer ik opruimde, was het na enkele dagen al terug een rommeltje. Gelukkig is hierin verandering gekomen. Ik paste de methode toe en niet alleen mijn huis fleurde op, ook ikzelf. Als ik kijk naar mijn eigen opruimproces en naar de trajecten van de mensen die ik begeleid, blijf ik verwonderd over de impact. Je spullen vertellen namelijk veel over jezelf. Door al mijn bezittingen door mijn handen te laten gaan, nam ik afscheid van een stukje verleden en leerde ik terug voelen wat me dierbaar is. Ook buitenshuis begon ik te zien wat er echt toe doet en zette ik een aantal nieuwe stappen, relationeel en professioneel, die me tot op de dag van vandaag nog steeds blij maken. 

 

Mijn achtergrond en de Marie Kondo Methode

De Japanse benadering van opruimen is heel inspirerend en sluit aan bij mijn interesse in andere culturen die ik verdiepte tijdens mijn opleiding Sociale en Culturele Antropologie. De Marie Kondo Methode geeft een frisse kijk op opruimen en gaat verder dan een louter praktische aanpak. Japanse waarden als respect, zorg, eenvoud en dankbaarheid zitten verweven in deze methode. Hierdoor transformeert niet alleen je huis, maar ook jijzelf.

Na mijn universitaire studies volgde ik een opleiding in de beeldende kunsten, traject tekenkunst, bij een uitzonderlijke leraar. Dit resulteerde in enkele tentoonstellingen. Opruimen gaat, net zoals kunst, over schoonheid en ruimte toevoegen.

Tot slot volgde ik een 4 jarige opleiding ervaringsgerichte coaching bij AgapeBelgium, centrum voor lichaams- & ervaringsgericht psychotherapeutisch werk. Coaching vertrekt vanuit het geloof in verandering en het eerlijk naar jezelf kijken, hier en nu. Je erkent zowel je sterktes als zwaktes en kiest ervoor om actief stappen te ondernemen. Wat ik mooi vind aan de Marie Kondo Methode is hoe iets zeer gewoon als opruimen onverwacht zoveel verandering brengt. Opruimen liegt niet waardoor je jezelf ontmoet, (her)ontdekt, je meer te weten komt over je patronen, je normen, je waarden en … je dromen.