Tessy Troubleyn

Geluk van de kraanvogel

Het geluk van de kraanvogel

Geluk van de kraanvogelTessy Troubleyn
Hokusai | 2 cranes and sunrise | Edo Period

Hokusai | 2 cranes and sunrise | Edo Period

Tijdens de Edo periode in Japan (1603 - 1868) werden kraanvogels regelmatig afgebeeld door verschillende kunstenaars. In hout kerfden ze deze mooie vogels totdat ze langzaam, kleurrijk, laag per laag, tot leven kwamen. Vandaag de dag verschijnen ze meer in origami papier want in Japan is het traditie 1000 kraanvogels te vouwen om een pas gehuwd koppel een lang en gelukkig leven toe te wensen. Kraanvogels staan dus symbool voor geluk.

Opruimen heeft ook te maken met geluk. Daarom is het belangrijk om doorvoelde keuzes te maken bij wat je houdt en waar je afstand van neemt. Door enkel te houden wat je vreugde geeft, creëer je een omgeving waar je graag bent en even kunt uitrusten van de drukte binnen je vertrouwde 4 muren. De ruimtes in je huis zullen evolueren als je focust op wat jou gelukkig maakt. Omgekeerd zullen deze ruimtes jou gaan inspireren en doen transformeren.

Ik geef je een vertrekpunt: start altijd met de volgende vraag als je beslist je gehele huis op te ruimen: “Waarom wil ik opruimen?” Heb je het antwoord? Vraag dan nog eens waarom je dit wilt? En nog eens… Het doorvragen zal een gezicht geven aan welke waarden voor jou belangrijk zijn. Of, wat jou gelukkig maakt, wordt heel concreet. Opruimen gaat over ruimte maken voor wat jij belangrijk vindt. Eveneens gaat het opruimen van je huis over het opruimen van je hart.

Dus zet je deur open voor de kraanvogel en laat hem onbelemmerd je huis rondvliegen. Zijn beweging, vrijheid en authenticiteit zullen je (in)zicht geven in hoe geluk er voor jou uitziet. Doet dat je hart iets intenser slaan?